Вітаємо делегацію Житомирської області, котра щасливо повернулася з Всеукраїнської конференції-конкурсу «Зоряний шлях»!

Цього року до Дніпра вирушили семеро учнів та четверо керівників делегацій:

Інна Августинська, учениця 11 класу Бердичівського міського ліцею №15,

Тетяна Зощак, учениця 9 класу Житомирської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 5, вихованка гуртка «Прикладне програмне забезпечення» КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради;

Дарина Ковальська, учениця 11 класу Лугинської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №2 Лугинської селищної ради, вихованка гуртка «Астрономічний», що працює на базі цієї ж школи;

Петро Дрозд, учень 11 класу Лугинської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №2 Лугинської селищної ради, вихованець гуртка «Астрономічний», що працює на базі цієї ж школи;

/Files/images/2019/111.jpg

Тетяна Петрова, учениця 9 класу Черняхівської гімназії;

Дар’я Навольнєва, учениця 11 класу Загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №19 м. Житомира;

Владислав Разіков, учень 11 класу Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім.М.Очерета.

Інна Августинська представила творчу роботу «Per aspera ad astra (Крізь терни до зірок)», у котрій поглянула на астрономію в контексті мистецтва й естетики, вивчала вплив науки на формування нових тенденцій і мистецьких рішень. Науково-педагогічний і художній керівник учениці – Каріна Петрук, учитель фізики Бердичівського міського ліцею №15. У напрямі конференції-конкурсі «Духовність і Космос» Інна нагороджена дипломом І ступеня.

/Files/images/2019/444.jpg

Тетяна Зощак у напрямі«Комп’ютерні технології» представила до уваги аудиторії «Інтернет-портал «Популярна астрономія», який відзначений грамотою журі конференції-конкурсу. Науковий керівник роботи учениці – Світлана Постова, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри прикладної математики та інформатики Житомирського державного університету імені Івана Франка, керівник гуртка «Прикладне програмне забезпечення» КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради. А педагогічний керівник – Надія Зощак, учитель інформатики, математики ЗОШ І–ІІІ ступенів №5.

Робота Дарини Ковальської була присвячена «Звукам Космосу».

Дарина спробувала встановити зв’язок, як упливають космічні звуки на стан людини. Допомагав проводити спостереження та робити висновки Юрій Гриневич, учитель фізики Лугинської ЗОШ І–ІІІ ступенів №2, керівник гуртка «Астрономічний». Із цим власним дослідженням Дарина здобула диплом І ступеня в напрямі конференції-конкурсу «Космічна медицина та біологія».

Петро Дрозд у своїй роботі разом із педагогічним і науковим керівником Юрієм Гриневичем намагалися з’ясувати, чи дійсно існує астероїдна загроза для планети Земля. Його роботу журі конференції-конкурсу відзначило грамотою в напрямі «Астрономія».

Тетяна Петрова підготувала до «Зоряного шляху» роботу «Кріо-лабораторія Землі», у котрій дослідниця вивчала екологічну ситуацію в Антарктиді, а також яку саме наукову роботу проводять на станції «Академік Вернадський». Супроводжувала ученицю в наукових пошуках Любов Ворончук, учитель екології та біології Черняхівської гімназії. Тетяна здобула диплом ІІІ ступеня в напрямі «Природні явища та екологія Космосу».

«Вивчення еколого-техногенної ситуації в місцях минулих дислокацій балістичних ракет в умовах Житомирської області» – так називається важлива й актуальна праця Дар’ї Навольнєвої. Авторка досліджувала технологічні процеси, які пов’язані з використанням ракет Р-12, а також екологічні наслідки перебування ракетних дивізіонів на території лісових екосистем Житомирської області. Допомагала вести дослідження Ірина Домінська, учитель фізики ЗОШ І–ІІІ ступенів №19 м. Житомира. Дар’я здобула диплом ІІ ступеня в напрямі «Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки».

/Files/images/2019/222.jpg

Владислав Разіков вивчав «Особливості вибраних орбітальних характеристики астероїдів, що названі на честь топонімів Житомирщини». Його водночас краєзнавче й астрономічне дослідження відзначене грамотою журі конференції-конкурсу в напрямі «Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки». Допомагала Владиславу з роботою Наталія Семенчук, учитель фізики й астрономії Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 ім. М. Очерета. Кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики та охорони праці ЖДУ ім. І.Франка, керівник гуртка «Астрономія» ЖМЦНТТУМ Платон Корнійчук є науковим керівником дослідження учня.

До конференції-конкурсу учні брали активну участь в XIX обласному інтелектуальному конкурсі «Мирний космос» і обласному етапі Всеукраїнського конкурсі-захисті МАН України.

Наш Центр вітає делегацію з успіхами, дякує команді підтримки кожного учасника, учасниці та бажає успішних і щасливих зоряних шляхів у житті, професії, творчості!

Окрему подяку висловлюємо Департаменту освіти Житомирської міської ради, а також Житомирському міському центру науково-технічної творчості учнівської молоді за співпрацю та підтримку в процесі організації відрядження делегації!

Довідково.

XVII Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» відбувається щорічно навесні в Дніпрі. Захід організовує Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова.

За інформацією організаторів, цьогоріч на конференцію-конкурс надійшло 145 робіт із різних регіонів України.

Відповідно до Положення, за мету конференції-конкурсу визначено розвиток зацікавленості учнів у поглибленому вивченні космічного простору, обмін знаннями й інформацією в області астрономії, фізики, природних явищ та екології Космосу, технічної творчості, ракетно-космічного моделювання тощо.

Програмою події передбачено захист науково-дослідних робіт школярів за напрямами, екскурсії і навіть спостереження за Сонцем.

Фото делегації Житомирської області.

Кiлькiсть переглядiв: 645

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея