Бісерні перетворення

З метою підвищення професійної майстерності керівників гуртків 31січня 2018 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради було проведено обласний семінар-практикум для керівників гуртків декоративно-прикладної творчості на тему «Бісерні перетворення», в якому взяли участь19 педагогів, зацікавлених в опануванні новими техніками бісероплетіння.

Гордієнко Людмила, методист центру, привітала всіх присутніх з початком роботи обласного семінару, познайомила з програмою і побажала творчої наснаги та успіхів у виконанні практичної частини.

Найяскравішою частиною семінару-практикуму були майстер-класи. Педагоги познайомилися з технологією виготовлення декоративних прикрас та аксесуарів з бісеру технікою вишивки бісером на фетрі, із захопленням виготовляли маленькі кулони, майстер-клас для яких провела РеноваОлена, керівник гуртка ЦТДіМ м. Житомира. Під час практичної частини у майстерні панувала справжня творча атмосфера, присутні охоче ділилися емоціями, які викликав проведений майстер-клас, власними творчими напрацюваннями, а також наголосили на тому, що цю техніку вони зможуть використовувати у роботі з своїми гуртківцями.

/Files/images/news/IMG_20180131_111117.jpg Пані Олена також презентувала проект «Декоративні прикраси з бісеру». Матеріал проекту спрямовано на збереження та популяризацію цього надзвичайно цікавого виду творчості.
На високому науково-методичному рівні провела майстер-клас на тему «Квіткові мотиви» керівник гуртка Бердичівського РБДЮТ Вишневська Людмила, акцентуючи увагу на підбір необхідних матеріалів та інструментів, композиційне розміщення елементів квітки, технічні помилки при виконанні робіт. Із захопленням педагоги виготовляли квіти в техніках ндебеле та мозаїки, використовуючи різні види бісеру, голки, жилку, ґудзики.

Учасники семінару мали можливість познайомитися з роботами переможців обласних виставок-конкурсів, екскурсію для яких на обласну виставку НТТУМ провела Людмила Гордієнко, методист обласного центру.

В рамках семінару відбувся круглий стіл з обговорення методики підготовки вихованців до участі в обласних виставках-конкурсах та їх термінів проведення у 2018 році.

Учасники семінару висловили слова подяки організаторам за змістовну творчу програму, його практичну складову, можливість отримати новий досвід для використання у своїй подальшій роботі.

Семінар пройшов в теплій атмосфері на високому професійному рівні.

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея