Тренінг на тему "Проблема розвитку лідерських якостей у сучасних школярів"

Н.С. Лєсков писав: «Задача лідера – поставити загальні цілі, розставити всіх на свої місця, допомогти повірити у власні сили» – і з цим не посперечаєшся! Для виконання будь-якої роботи величезну роль відіграє мотивація та віра в себе, а також дієве розподілення ролей та обов’язків у групі. Тренінг, який відбувся 16 березня 2018 р на базі КПНЗ «Обласний центр НТТУМ» був присвячений саме проблемі розвитку лідерських якостей у сучасних школярів.

16 березня 2018 р. до обласного центру НТТУМ завітали студенти та випускники Української академії лідерства (УАЛ). Мета візиту – згортувати старшокласників і старшокласниць, вмотивованих до відкриття особистого потенціалу та готових практикувати відповідальне лідерство на благо Житомирщини і України та змінювати на краще навколишній світ.

В рамках зустрічі відбувся тренінг для лідерів учнівського самоврядування на тему «Розвиток лідерських якостей».

/Files/images/news/IMG-0956.JPGВін відрізнявся від сотні інших своєю унікальною методикою - learning by experience, learning by doing. Це методика, яка дозволяє працювати на рівні несвідомої компетентності (коли наші навики функціонують на рівні підсвідомості). Учасники пізнавали себе в особливих процесах, які нагадували гру, коли одночасно були задіяні і розум, і тіло, відкриваючи доступ до підсвідомого. Після кожного завдання лідери учнівського самоврядування могли провести паралелі між діями у грі та реальним повсякденним життям, проаналізувати свої потенційні можливості та зробити висновки щодо їх використання.

Під час заняття старшокласники Житомирщини отримали досвід командної роботи, використовували ігрові технології, працюючи над удосконаленням комунікативних навичок, формували власний стиль лідерства, який сприятиме успішному становленню їх як особистостей, громадських та політичних діячів.

Крім того, спікери розповіли про свою альма-матер Українську Академію Лідерства, як про одну з альтернатив класичної університетської освіти, презентували програми особистісного та суспільного розвитку, наочно продемонстрували трансформаційний вплив лідерства на життя молоді.

Гості наголосили на тому, що лідерами не народжуються, ними стають. Тільки після того, як створиш себе, можна створити країну. Тому наше «завтра» ми розпочали уже сьогодні!

Кiлькiсть переглядiв: 552

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея