Всеукраїнські змагання по радіоелектронному конструюванню

З 27.03.2018по 29.03.2018р. відбулисяВсеукраїнськізмагання з радіоелектронного конструювання на базі Технічного коледжу НУВГП.

В змаганнях брали участь18 команд (37 учасників) з 16 регіонів України:(Вінницької, Волинської, Дніпро-петровської, Донецької, Житомир- ської, Івано-Франківської, Кірово-градської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопіль- ської, Черкаської, Чернівецької та Хмельницької областей, міста Києва та Рівного).

Команду Житомирської області на змаганнях представляли учні гуртка "Радіоелектронне конструювання " КПНЗ "Житомирський обласний ЦНТТУМ", який працює на базі Центру позашкільної освіти ім. О. Разумкова,Андрій Созонюк (СЗОШ №1, 8 клас)та Андрій Откаленко (НВК №10,7 клас).

Програмою змагань було передбачено:
1. Теоретичний залік по радіоелектроніці тафізиці;
2. Розробка друкованої плати;
3. Монтаж, налагодження працездатності та демонстрація членам журі виготовленого радіоелектронного пристрою.

/Files/images/news/20180328_163903.jpg

Молодші за віком радіоконструктори (до 15 років) мали спаяти імітатор звуків кошеняти, їхні старші колеги - пристрій з біжучими вогниками.

Розробка друкованої плати відбувалася у 2 етапи: розробки друкованої плати на папері і перенесення малюнка друкованої плати на фольгований текстоліт. Далі учасники приступали до монтажу самого радіоелектронного пристрою. Оцінювалися учасники за раціональністю розміщення радіодеталей на платі, естетичним виглядом та дієздатністю самого пристрою.

Головний критерій визначення переможців - це якісно і швидко спаяний виріб.

Переможці визначалися за найбільшою сумою балів учасника, нарахованих йому за теоретичний залік, розробку та монтаж пристрою.

/Files/images/news/84786546.png

Змагання по радіоелектронному конструюванню для обох Андріїв були першими. Незважаючи на це,А. Откаленко у Всеукраїнських змаганнях посів ІІІ місце.

2-х хвилин бракувало А. Созонюку до завершення монтажу, налагодження та представлення членам журу виготовленого нимелектронногопристрою, що і спричинило до 8-го загальнокомандного місця. Разом зтим, результатучастіА. Созонюка втеоретичному заліку, в старшій віковій категорії, серед 19-ти учасників був п'ятим.

У підсумку перше місце у Всеукраїнських змаганнях посіла команда Дніпропетровської області. Другу та третю позиції посіли відповідно - Тернопільщина і місто Рівне.

Вітаємоучасників та призерів Всеукраїнських змагань по радіоелектронному конструюванню.

Кiлькiсть переглядiв: 504

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея