Фестиваль «Space Day» у розпалі

Присвячений Всесвітньому дню космонавтики та авіатехніки захід символічно відбувся в місті Житомирі – батьківщині Сергія Павловича Корольова

У перший день фестивалю відбулося засідання обласного учнівського самоврядування, на якому обговорювалась програма на день і розподілення учнів по групам.

Кожна група йшла за індивідуальним маршрутом вулицями Житомира, беручи інтерв’ю у випадкових житомирян. Питання варіювались від тем історії та космосу до фізики й астрономії.

Ініціативу взяли учні з різних навчальних закладів Житомирської області. На думку організаторів, цей досвід допоможе розвинути у вихованців навичку конструктивно задавати питання, набувати комунікативних умінь і в подальшому ще більш уміло презентувати свої роботи та себе в якості інтерв’юерів.

/Files/images/news/Безымянный.png

Далі було вирішено зробити колективну фотографію біля Житомирської Телерадіокомпанії. Учасників фестивалю було настільки багато, що з першого разу не вдалося зробити знімок, який би вміщував усіх.

Усю подорож-квест у групах панувала весела, дружня та легка атмосфера. Вона зберігалась весь час до останньої зупинки на космічному маршруті – площі Корольова.

/Files/images/news/Безымянный1.png

Там на нас чекало багато цікавих промов, які мали на меті надихнути усіх учасників фестивалю.

Завдяки вмілим організаторам, які «вибудували» учнів у декілька шеренг, відбувся флешмоб "Місія єднання": під акомпанемент бадьорої пісні учні виконали космічний танець.

/Files/images/news/Безымянный2.png

У якості завершення цієї грандіозної події всі вигадали побажання біля тематично-оформленого дерева космічних бажань. Кожен із присутніх мав змогу написати свою найзаповітнішу мрію, адже за словами організаторів: «У цей день дерево має чарівну силу та здатне передати ваше бажання напряму до Всесвіту». Сподіваємось, що космос нас почує і все збудеться (чи хоча б прислухається).

Захід є дуже цікавим і корисним, він розширює межі сприйняття молодим поколінням себе у світі, допомагає зрозуміти, що ми лише частинка цієї безмежної системи, яка й досі залишається для нас загадкою. Тож, будьте безмежними, як космос, і слідкуйте за продовженням фестивальних подій у КПНЗ "Обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді"!

/Files/images/news/Безымянный3.png

Карпека Дмитро,

вихованець гуртка «Журналістика»

КПНЗ «Обласний центр НТТУМ»,

учень 10 класу

Житомирської міської гімназії №3 м. Житомира

/Files/images/news/Безымянный7.png

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея