Четверта «Читанка» присвячена казкарю Всеволоду Нестайку

17 квітня 2018 року відбувся IV обласний фестиваль-конкурс «Читанка». Святкова подія відбувалася на базі Комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді». Центр є й організатором фестивалю-конкурсу.

Цьогоріч «Читанка» була присвячена казковій творчості українського казкаря-жартуна, котрий народився в Бердичеві, Всеволода Нестайка. Для дитячого письменника гумор був значеннєвий як у житті, так і в творчості. Жартун скаже слово – й одразу легше працювати, казав письменник. І згадував, що часто на уроках веселив увесь клас, навіть учителі іноді сміялися. Для Всеволода Нестайка було важливим ділитися радістю з друзями*. Із цим життєвим і творчим завданням – передати настрій дитячих творів Всеволода Нестайка публіці – чудово впоралися учасники фестивалю-конкурсу. Їхні виступи варто було бачити, чути, вслуховуватися, задумуватися, повертатися до свого дитинства і від душі сміятися! Журі фестивалю-конкурсу «Читанка» не дозволить помилитися, що за всю, хай і невеличку, але історію цьогорічний захід був найсильніший у плані майстерного й художнього сценічного виконання! Неймовірні! Талановиті! Творчі! Активні! Сміливі! Натхненні читці!

/Files/images/news/Читц1-2018 (52).jpg

До співтворчості з учнями долучилося й журі фестивалю-конкурсу. Зокрема, Тамара Бабійчук, кандидат педагогічних наук, викладач історії української та світової літератури КЗ«Бердичівський педагогічний коледж» Житомирської обласної ради, керівник аматорського театру-студії «Берегиня», під час відкриття фестивалю-конкурсу запросила учнів-читців до цікавої та веселої сценічної руханки. Для того, щоби взяти участь у руханці, варто було вміти лічити до п’яти, стрибати і вчасно казати «Няв!» Своїм професіональним, дотепним і захопливим виступом підтримав учасників події Юрій Тарасенко, головний режисер Житомирського академічного обласного театру ляльок.

У фестивалі-конкурсі взяли участь учні трьох вікових категорій: молодша (06–10 років), середня (11–14 років) і старша (15–18 років). Протокол із підсумками можна переглянути в розділі сайту центру «Результати заходів».

/Files/images/news/Читц1-2018 (28).JPG

Кожен учасник IV обласного фестивалю-конкурсу «Читанка» й усі водночас, керівники делегацій, журі й педагоги на день перетворили центр на Країну Сонячних і Місячних Зайчиків! Про те, що учасники фестивалю-конкурсу, справді живуть у цій країні, засвідчує спеціальний документ – сувенір-наліпка, яку для дітей створив дизайнер Олександр Щербатюк.

Обласний фестиваль-конкурс читців вперше відбувся навесні 2015 року. Попередні фестивалі-конкурси читців були присвячені творчості Максима Рильського, Лесі Українки, сучасним авторам української літератури.

Координатори фестивалю-конкурсу «Читанка» щиро зичать дітям щасливого дитинства, а дорослим бажаємо бути щасливими, як у найпрекрасніші миті дитинства! До нових зустрічей!

/Files/images/news/Читц1-2018 (27).jpg

*Під час підготовки публікації використано такий матеріал:

Всеволод Нестайко [Щоденник] / укл. Оксана Худояр, Валерія Радзієвська // Країна. – 2014. – №32 (21 серпня). – С.36–38.

Кiлькiсть переглядiв: 553

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея