Учениця Анастасія Кохова представила своє літературознавче дослідження на Міжнародній науковій конференції «Україна - Норвегія…»

27–28 квітня 2018 року для міста Житомира відбулася зовсім непересічна подія. Всеукраїнське товариство Едварда Гріга вже вдруге організувало Міжнародний культурно-мистецький фестиваль GRIEG-FEST.

Фестиваль розпочала Міжнародна наукова конференція «Норвегія – Україна: діалог культур. Генезис». Осторонь цієї події не залишилась і Черняхівська ЗОШ І–ІІІ ступенів. Під час конференції в межах фестивалю учениця 10 класу Анастасія Кохова виступила з доповіддю «Нова драматургія» Г.Ібсена та український театр ХХ століття» і стала наймолодшим учасником цього заходу.

За словами учасників конференції, дослідниця і її науковий керівник, учитель історії та правознавства Сергій Іщенко, отримали неоціненний досвід та чимало позитивних емоцій. Чого тільки вартує виступ із власним науковим напрацюванням у товаристві таких шанованих гостей фестивалю і конференції, як:

Хокон Асейм/HåkonAsheim, доцент, фольклорист (Норвегія, Осло; Академія ім. Оле Булля);

/Files/images/news/А_Кохова.jpg

Беріл Фостер/Beryl Foster, спікерка, Президентка Міжнародного товариства Едварда Гріга, дослідниця-музикознавець, авторка й перекладачка, співачка (Великобританія, Лондон);

Гельмут Лоос/Helmut Loos, Президент Німецького товариства Едварда Гріга, професор, доктор наук, музикознавець (Німеччина, Ляйпциг).

Напередодні міжнародної конференції Анастасія Кохова повернулася з Києва, де представляла Житомирщину у ІІІ фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук України.

/Files/images/news/С_Iщук_А_Кохова.jpg

За об’єкт своєї манівської наукової роботи в секції «Зарубіжна література» Анастасія визначила феномен «нової драми» в українських і європейських театрально-художніх практиках на прикладі творчості Генріка Ібсена та Володимира Винниченка. Свою працю Анастасія також асоціює з ще однією знаковою подією. У 2017 році в Україні відзначали 100-річчя від часу заснування Молодого театру Лесем Курбасом.

Всеукраїнське музичне товариство Едварда Гріга (The Ukrainian Grieg Society) було засноване у 2016 році, центр якого знаходиться в Житомирі та представляє Україну в структурі Міжнародного товариства Гріга разом із такими країнами світу, як: Норвегія, Великобританія, Німеччина, Нідерланди, Італія, Японія, Польща, Словаччина, США й ін.

Grieg-Fest відбувається і з нагоди відзначення Днів Європи в Україні. Подія також присвячена популяризації норвезької культури в Україні та українських культурних традицій серед земляків та іноземних гостей.

Програма фестивалю різноманітна, насичена та навіть яскрава. Нею передбачено майстер-класи, міжнародну наукову конференцію, літературні та мистецькі виставки, презентацію норвезьких освітніх програм і грандіозний фінальний концерт, учасниками якого виступають і українські та норвезькі музиканти.

/Files/images/news/Програма_Фестивалю.jpg

За повідомленнями організаторів, новинкою цього фестивалю стане вручення першої іменної премії Гріга для активних музикантів і теоретиків, які популяризують норвезьку й українську культуру.

Співорганізатори фестивалю: Житомирське музичне училище імені В.Косенка, Житомирська міська рада. Партнери фестивалю: Житомирська обласна наукова бібліотека ім. О. Ольжича, Житомирська обласна бібліотека для юнацтва, Житомирська обласна бібліотека для дітей, Житомирський обласний краєзнавчий музей, КПСМНЗ музична школа № 2 імені С. Ріхтера.

/Files/images/news/Програма_Фестивалю_1.jpg

За матеріалами учасників конференції

Анастасії Кохової, Сергія Іщенка,

а також The Ukrainian Grieg Society.

Кiлькiсть переглядiв: 556

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея