«Зимові візерунки»

З метою підвищення професійної майстерності керівників гуртків

13 листопада 2018 року на базі Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради було проведено обласний семінар-практикум для керівників гуртків декоративно-прикладної творчості на тему «Зимові візерунки», в якому взяли участь32 педагога закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

Пантус Наталія Федорівна, заступник директора з навчально-методичної роботи Центру, привітала всіх присутніх з початком роботи обласного семінару, познайомила з програмою та побажала творчої наснаги, успіхів у виконанні практичної частини.

/Files/images/MAN/Зимові візерунки_142441.jpg

Креативну вправу з найменування художньо-декоративних виробів для всіх учасників семінару провела Золотюк Людмила Ярославівна, кандидат філологічних наук, методист Центру.

На високому рівні провела майстер-клас на тему «Виготовлення новорічних іграшок та прикрас з різних матеріалів» Бовсунівська Інна Іванівна, керівникгуртка Романівського Будинку дитячої творчості. Із захопленням педагоги виготовляли новорічні зірочки клеєвим пістолетом на склі, прикрашаючи їх блискітками, штучним снігом.

/Files/images/Зимові візерунки_143034.jpg

Найяскравішою частиною семінару-практикуму була практична частина під час якої учасники семінару були поділені на творчі групи. Кожна група створювала свою зимову композицію з заготовлених природних матеріалів. Куратором цієї роботи була Баранова Ольга Миколаївна, керівник гуртка Ємільчинського БДТ, яка акцентувала увагу всіх присутніх на підбір необхідних матеріалів та інструментів, композиційне розміщення елементів в роботі та технічні складові.

У майстерні панувала справжня творча атмосфера, присутні охоче ділилися емоціями, власними творчими напрацюваннями. Тож можна з впевненістю сказати, що просторові флористичні композиції можуть прикрасити будь-який інтер'єр та дарувати людям радість і гарний настрій.

/Files/images/Зимові візерунки_145638.jpg

Гордієнко Людмила Анатоліївна, методист КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради познайомила учасників семінару з методикою підготовки вихованців гуртків до участі в обласних виставках-конкурсах декоративно-прикладного напряму.

Учасники семінару висловили слова подяки організаторам за змістовну творчу програму, його практичну складову, можливість отримати новий досвід для використання у своїй подальшій роботі.

Кiлькiсть переглядiв: 578

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея