VI «Літературна майстерня» згуртувала юних авторів художніх творів!

13–14 грудня 2018 року педагогічні працівники нашого центру чекали гостей – юних поетів, драматургів і прозаїків разом із керівниками делегацій. Як ви, певно, здогадалися, тут у цей час і для них відбувалася їхні подія – VI обласний конкурс «Літературна майстерня».

Цьогоріч на попереднє читання та рецензування подали власні літературні твори понад 50 авторів – учнів 8–11 класів. Як і раніше, брати участь у літературному конкурсі можна в трьох номінаціях – «Проза», «Поезія», «П’єса».

/Files/images/A A 7784.JPG

Цьогорічна «Літературна майстерня» була присвячена такому цікавому й яскравому явищу, як мистецький синтез. Учасники отримали незвичні листи, в яких їм були запропоновані кілька творчих завдань. Вправи були основані на взаємодії мистецтв: художньої літератури з ілюстрацією, кіно, музикою. Зокрема, конкурсанти старалися розповісти свої історії відповідно до номінації щодо короткометражки «Every Star», хітової пісні сучасного українського гурту «Антитіла» «TDME» («Там, де ми є») й ілюстрації-листівки «Житіє Григорія Сковороди» поетки й ілюстратори Юлії Стахівської.

/Files/images/A A 7762.JPG

Під час конкурсу керівникам делегацій було запропоновано творче планування часу. Зокрема, педагогів запросили відвідати постійну художньо-декоративну виставку центру, що передбачала й творчу гру. Разом із методистом і керівником гуртка центру Юлією Рибак педагоги також спробували створити 3D-сніжинку – святкову прикрасу для дому чи класу.

/Files/images/A A 7767.JPG

Сподіваємося, що «Літературна майстерня» чимось може нагадувати резиденцію для митців, коли, хай і не надовго, можна присвяти час тому, що подобається, – креативному письму, власній творчості, спілкуванню з ровесниками, друзями і фахівцями! Команда журі «Літературної майстерні» неодноразово відзначила старання учасників творчо підійти до кожного виду програми конкурсу! Отож, щиро вдячні юним творцям художнього слова та їхнім командам підтримки за натхненну співпрацю!

/Files/images/A A 7779.JPG

Фото Олександр Колісний.

Кiлькiсть переглядiв: 457

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея