Засідання обласного методичного об'єднання керівників гуртків образотворчого мистецтва

З метою підвищення рівня професійної майстерності керівників гуртків

13 лютого 2019 року на базі Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради було проведено засідання обласного методичного об'єднання керівників гуртків образотворчого мистецтва, в якому взяли участь 27 педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти з багатьох регіонів нашої області.

/Files/images/IMG_20190213_125704.jpg

Пантус Наталія, заступник директора Центру, привітала всіх присутніх з початком роботи обласного засідання, побажала успіхів у роботі, а також ознайомила з результатами участі делегацій ОТГ, міст та районів у обласних масових заходах КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради у 2018 р. та визначення орієнтирів участі у 2019 р.

/Files/images/IMG_20190213_133433 (2).jpg

На високому науково-методичному рівні висвітлила питання «Малюнок та живопис в образотворчому мистецтві» – Піддубна Оксана Михайлівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Житомирського державного університету ім. І. Франка, акцентуючи увагу на тому, що метою сучасної освіти є всебічний розвиток людини як особистості, її талантів, розумових і фізичних здібностей. Оксана Михайлівна, детально розповіла про живопис, засоби живопису, його види та жанри, акцентувала увагу на тому, що живопис має великі можливості для передання реального навколишнього життя і внутрішнього світу людини. Тому це найпопулярніший вид мистецтва, який має багато шанувальників.

/Files/images/IMG_20190213_130100.jpg

Майстер-клас на тему «Акварельний живопис «по вологому» для всіх учасників заходу провела Величко Інна Аркадівна, керівник гуртка КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради. Всі керівники гуртків мали змогу детально ознайомитися з цим видом акварельного живопису, виготовити невеличкі картини, обмінятися досвідом роботи, зарядитися гарним настроєм, а також наголосили, що цю техніку зможуть використати у своїй подальшій роботі з дітьми.

/Files/images/IMG_20190213_130255.jpg

Всі присутні мали можливість познайомитися з роботами переможців обласних виставок-конкурсів, екскурсію для яких на обласну виставку Центру провела Людмила Гордієнко, методист обласного центру.

В рамках засідання відбувся круглий стіл з обговорення методики підготовки вихованців до участі в обласних виставках-конкурсах та їх термінів проведення у 2019 році.

/Files/images/IMG_20190213_130134.jpg

В цей же день педагоги відвідали Житомирську обласну наукову бібліотеку ім. О. Ольжича, де познайомилися з експозицією робіт, присвяченої виходу радянських військ з Афганістану, оглянули роботи студентів Житомирського державного університету ім. І. Франка.

Учасники методоб'єднання висловили слова подяки організаторам за змістовну творчу програму, його практичну складову, можливість отримати новий досвід для використання у своїй подальшій роботі.

Методоб'єднання пройшло на належному науково-методичному рівні.

Кiлькiсть переглядiв: 291

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея