Учасники обласного фестивалю-конкурсу «Читанка» виконували твори про подорожі

10 квітня 2019 року відбувся V обласний фестиваль-конкурс літературної творчості «Читанка» на сценах КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради.

За мету «Читанки» організатори визначили розвиток творчого потенціалу дітей і учнівської молоді.

Цьогоріч фестиваль згуртував 54 учасники – учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Житомирської області. Під час заходу працювали 3 читацькі локації (відповідно до вікових категорій – молодшої, середньої та старшої).

/Files/images/2019/1.jpg

Тема фестивалю-конкурсу – «Подорожі». Учасникам напередодні події запропонували вибрати на власний літературний смак прозовий або поетичний твір (фрагмент) певного автора (українського чи зарубіжного) про мандри та виконати їх на сценах читацьких локацій.

«Обираючи тему фестивалю-конкурсу, ми спробували поглянути на художню літературу як на запрошення до подорожей у різноманітних значеннях, а також заохотити учасників мандрувати, бачити світ і в такий спосіб пізнавати його і життя. Сподіваємося, що нам досягнути задуманого вдалося. Адже за день ми, здається, не тільки здійснили навколосвітню мандрівку, а й «облетіли» галактики, а «квитками» нашими стали різноманітні художні твори! Деяких країн ви точно не знайдете на картах, бо про них відомо тільки дітям і юним! Сердечно дякуємо всім учасникам і командам підтримки! Просто немислимо, скільки ви можете і напам’ять вивчити тексту, і зацікавити ним, заінтригувати публіку, представити його, зіграти, прожити – просто немислимо та неймовірно!» – поділилися враженнями координатори заходу.

За результатами фестивалю-конкурсу 40 юних виконавців здобули відзнаки – дипломи І–ІІІ ступенів, спеціальні дипломи й також гран-прі.

/Files/images/2019/2.jpg

Команда журі захоплена виступами учасників, вражена їхніми креативними підходами до запропонованого завдання, радо з ними співпрацювала в театрі імпровізацій під час творчої перерви і щиро бажає їм щасливих творчих звершень!

Фото організаторів і журі фестивалю-конкурсу,

делегацій,

Анастасії Авраменко.

Кiлькiсть переглядiв: 485

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея