Повернутися до звичайного режиму

Завершився обласний етап Всеукраїнського конкурсу «За нашу свободу» («Поезія»)!

Нічого такого нового, якщо сказати, що для всіх нас другий семестр цього навчального року був ще тим випробуванням. Його виклики залишаються й досі. Зате направду радісно відзначити когорту здобувачів освіти, які разом із командами підтримки – педагогами, батьками, друзями, однокласниками… – таки віднаходили час й інші потрібні можливості узяти активну й творчу участь в заходах і позашкільної освіти.

Понад 20 творів учні-автори з Житомирщини надіслали на ІІ обласний (заочний) етап Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» (розділ «Поезія)».

Мета цього конкурсу визначена не лише як підтримка здібностей та обдарувань дітей і молоді, зокрема, літературних. «За нашу свободу» – це також привід обдумувати й обговорювати з дітьми важливі теми й запитання завдяки творчому процесу та письму, хто ми є, звідки, що означає війна та свобода і що – патріотизм і Батьківщина тощо. За аналогією, схожі тенденції щодо тем діалогів дітей і дорослих запропоновані в сучасній українській і зарубіжній художній літературах.

/Files/images/Дипломи.jpg

Твори авторів журі відзначили або дипломами І–ІІІ ступенів, або спеціальними дипломами, або дипломами учасників та більшість із них надіслані організаторам всеукраїнського етапу в Київ.

Обласний (заочний) етап конкурсу тривав із березня по червень цього року. Його організацією та проведенням опікувалися педагогічні працівники КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради (далі – Центр). Конкурс проводиться поетапно, за умовами всеукраїнського етапу, у трьох вікових категоріях:

молодша вікова категорія (7-10 років);

середня вікова категорія (11-14 років);

старша вікова категорія (15-18 років).

/Files/images/Вірші.jpg

Підсумки обласного етапу конкурсу «За нашу свободу» (розділ «Поезія») у Житомирській області можна переглянути на сайті Центру в розділі «Заходи», далі – «Результати заходів».

Всеукраїнський етап конкурсу координує Український державний центр позашкільної освіти спільно з командуванням Сухопутних військ Збройних Сил України, Громадською спілкою «Вища координаційна рада з питань ветеранів та учасників АТО».

За попереднім планом організаторів, результати всеукраїнського етапу будуть визначатися восени 2020-го.

Зичимо нашим маленьким і юним авторам-землякам радісних і натхненних успіхів і найголовніше – щоби їхні твори допомогли виконати важливу місію, підтримати і допомогти тим воїнам ООС, хто тримає небо спокійним і мирним над нашими рідними домівками й Україною!

Кiлькiсть переглядiв: 449

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея