"Лідери - агенти змін"

«Нехай проблеми та незгоди не роблять вам в житті погоди», – саме таким гаслом можна описати виїзне засідання Обласної ради старшокласників на тему «Лідери – агенти змін», яке відбулося 28 лютого 2018 року на базі Попільнянської гімназії № 1 Попільнянської селищної ради Житомирської області.

Не зважаючи на негоду та карантин, на захід з’їхалися лідери учнівського самоврядування аж із 13 районів області. Голови шкільних рад, президенти шкільного самоврядування прибули до Попільнянської гімназії №1 заздалегідь, щоб встигнути поспілкуватися, поділитися останніми цікавими подіями з їхнього життя, обмінятися важливим досвідом. Гостинно приймали лідерів та їх координаторів директор гімназії Шуляр Валерій Михайлович, заступник директора з виховної роботи Семенець Людмила Едуардівна, начальник відділу освіти Попільнянської селищної ради Ільїн Василь Васильович, педагог–організатор Малова Людмила Леонідівна.

«Час потребує лідерів нової формації: людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно. Ось такими і є учасники нашого руху, яким належить майбутнє. Саме вони і є тими агентами змін», - такими словами координатор лідерського руху Житомирщини Фещенко Наталія Миколаївна розпочала захід після привітальних слів господарів навчального закладу.

/Files/images/DSCN4664.JPG У цікавий світ гімназійного життя всіх учасників заходу «Лідери – агенти змін» перенесла «віртуальна екскурсія» навчальним закладом. У перервах між переглядом відеофільму присутні насолоджувалися яскравими, креативними та дуже професійними номерами художньої самодіяльності вихованців гімназії – переможців всеукраїнських конкурсів та фестивалів.

Багато гарних справ на благо людей, свого містечка та рідної України уже зробили та запланували заздалегідь школярі-учасники з’їзду. Голова обласної ради старшокласників, учень 11 класу Попільнянської гімназії, Мусевич Дмитро презентував результати роботи учнівського самоврядування Попільнянської об’єднаної територіальної громади за час перебування в них «Прапора Доброчинності». З почуттям гордості за виконану роботу та в атмосфері патріотичного піднесення відбулася урочиста передача перехідного «Прапора Доброчинності» Бердичівському району.

В рамках заходу провела свою роботу «Школа управлінської майстерності» для лідерів учнівського самоврядування під професійним керівництвом керівника гуртка «Лідери» м. Новоград-Волинського Костюк Олени Євгенівни. Набуті навички та знання, здобуті на цікавих майстер-класах та тренінгах з фандрайзінгу, тайм-менеджменту, мотивації та залучення фінансів, допоможуть юним активістам у подальшому працювати над собою ще плідніше та ефективніше.

Особливої уваги вартий такий запропонований метод інтерактивної роботи, як соціальний театр «Форум». Він спрямований на пошук шляхів вирішення проблеми чи виходу зі складної життєвої ситуації в межах запропонованої теми вистави спільно з глядачами. Питання, які вирішували глядачі, були дуже актуальними для сьогодення: булінг, батьки і діти, ігроманія.

/Files/images/news/DSCN4776.JPG

Кульмінацією заходу стало емоційне читання авторських віршів учнів та педагогів на тему єдності та миру в Україні.

Насичений, щирий та плідний день вкотре став свідченням того, що обласна рада старшокласників — це велика, дружня сім’я, яку об’єднує зовсім не вік учасників, не їхні обов’язки, а прагнення працювати в команді однодумців, бачити та оцінювати результати цієї праці.

Кiлькiсть переглядiв: 464

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея