Тренінг на тему «Методика проведення гри «Дебати»»

Суперечка – це мистецтво, і вміння перемагати в ньому необхідне кожній людині, яка мріє досягти успіху в житті. Воно притаманне справжнім лідерам сучасного світу. З метою опанувати це мистецтво варто потренуватись у дебатах. Тренінг на тему «Методика проведення гри «Дебати»» відбувся 16 березня 2018 р. на базі КПНЗ «Обласний центр науково-технічної творчості»

Достатньо багато міркувань з приводу останніх подій навколо: свята, нові закони, державні заходи…Знову багато питань, які гідні публічного дебатування! А ми – в темі J !

16 березня 2018 року на базі КПНЗ «Обласний центр НТТУМ» тренерами-професіоналами ГО «Молодіжна фундація європейських ініціатив» та «Шлях відродження» було проведено тренінг для педагогів-координаторів, які готують команди лідерів учнівського самоврядування до обласного дебатного поєдинку. Крім координаторів лідерських осередків зала повнилась учителями-практиками, соціальними педагогами, шкільними адміністраторами, освітянами, які хочуть опрацювати технологію навчальних дебатів, планують поширювати її у професійній діяльності та створювати нові можливості для розвитку своїх вихованців. Були серед присутніх і студенти житомирських вузів.

Координатор проекту «Молодіжний дебатний клуб» Сергій Яцик акцентував увагу на якостях, які формуються у дебатерів, визнавши, що далеко не кожен професор чи політик зможе правильно дебатувати.

Корисні навички дебатерів та власне сама методика гри – дві теми, з яких почав тренінг фасилітатор діалогу Ігор Кіпенко. Вже потім ментор на прикладах пояснив особливості гри в різних форматах.

/Files/images/news/IMG-0952.JPG Програма тренінгу була насиченою, мала практичне спрямування та супроводжувалась активною співпрацею учасників. Доброзичлива атмосфера закладу надихнула присутніх на плідну працю. Серед питань, які викликали жваве обговорення, були:

Чому дебати – це взаємодія, а не протистояння?

Яка роль дебатів у розвитку критичного мислення учнів?

Основи аргументації. Ефективне спростування. Значення запитань у дебатах.

Як навчити учнів будувати переконливу промову?

Практика суддівства в дебатах.

Практичні можливості використання дебатної технологїї в освітньому просторі.

Наприкінці тренінгу учасники розіграли два раунди дебатів на загальну ціннісну тематику, щоб спробувати закріпити на практиці отримані знання. До речі, британський формат Парламентських Дебатів так припав до душі присутнім педагогам-координаторам, що вони одноголосно вирішили і обласні дебатні змагання проводити в цьому ж форматі.

То ж чекаємо 29 березня! Обласний дебатний турнір буде запеклим!

Кiлькiсть переглядiв: 740

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея