VIII обласний турнір знавців історії

«Один за одним роки, періоди, епохи переходять з теперішності в минуле, а рештки їх застигають у речових та писемних пам’ятках, осідають в архівах, бібліотеках, курганах, в пам’яті народній. За цими слідами і йдуть наші історики, повертаючи до життя народи, держави, ери, з найдорожчим їх надбанням – з величезним життєвим досвідом багатьох поколінь людей»,- так влучно описав роль істориків Ю Борисов. Своє розуміння історичного минулого, свої спроби встановити зв’язки між фактами та своє вміння вчитися на минулих подіях та прикладах наших попередників демонстрували юні історики Житомирщини 19 і 20 березня 2018 р.

В рамках Всеукраїнського турніру з історії серед шкільної молоді 19-20 березня 2018 р. на базі КПНЗ «Обласний центр НТТУМ» відбувся VIII обласний турнір знавців історії, за результами якого обрано команду, що представлятиме Житомирську область на ХХ Всеукраїнському історичному турнірі у Вінниці.

/Files/images/news/100_0454.JPG

За звання «кращих з кращих» боролись 15 команд з 9 районів, 3міст області та 3 об’єднаних територіальних громад. Відповідно до умов проведення Турніру, команди почергово виступали в ролі Доповідача, Опонента та Рецензента. Питання, які виносилися для проведення дебатів, були досить складними та охоплювали різні періоди в історії України та всесвітньої історії, крім того, ці теми не передбачені до вивчення під час навчально-виховного процесу. Та це не стало перешкодою для учасників. Всі вони показали високий рівень підготовки до інтелектуальних змагань, вміння працювати з історичними джерелами, аргументовано відстоювати власну точку зору, цікаво та структуровано представляти історичну інформацію.

Перше місце і чемпіонство виборола команда Овруцького району «Ендеміки»! На почесному другому місці з незначним відривом - команда м. Бердичева «Кліо». Дипломами другого ступеня також відзначені команди м. Житомира «Житичі» та КЗ «ЖО ліцей-інтернат для обдарованих дітей» ЖОР «Крізь віки».

/Files/images/IMG-0978.jpg

Слід зазначити, що гра будь-якого турніру – це симбіоз хвилювання, дискусій, нових ідей. Мозковий штурм – ось найточніше визначення цьому процесу, адже напруженню та складності, певно, поступиться і захист дисертацій!

Тож вітаємо команду «Ендеміки» із перемогою у обласному етапі Всеукраїнського Турніру юних істориків! Дякуємо керівнику команди Сірож Світлані Миколаївні за змістовну підготовку учнів! Бажаємо удачі на фінальному етапі ХХ Всеукраїнського історичного турніру у Вінниці!!!

Кiлькiсть переглядiв: 373

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея