Катерина Іванченко та Яна Корендій перемогли в XI Міжнародному конкурсі з українознавства

Ще хочемо розповісти вам про Катерину Іванченко та Яну Корендій. Цієї весни юні дослідниці здобули перемоги у фінальному етапі XI Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

У перший день конкурсу до ста учнів узяли участь у написанні письмових робіт і тестуванні. Катерина виборола І місце, Яна – ІІІ місце. Тим часом педагоги долучилися до проведення круглого столу на такі теми: «Усна історія в українознавчих дослідженнях», «Українознавчий чинник в інтегративному реформуванні освітнього процесу сучасної школи».

/Files/images/news/М1жнародни1_конкурс_укра11нознавства_2018_(3).jpg

У другий день конкурсу дослідниці захищали свої наукові роботи. За новизну роботи, нестандартність підходу в розкритті аспектів сучасної підліткової літератури десятикласниця Яна Корендій здобула І місце й отримала цінний подарунок. Феномен українства Зої Кучерявої, громадянську позицію поетеси, відданість і всеохопну любов до рідної землі презентувала одинадцятикласниця Катерина Іванченко, яка також здобула призове місце – ІІІ.

Міжнародним перемогам обох дослідниць художньої літератури передували участь і здобутки в ІІ обласному етапі конкурсу-захисту Житомирського територіального відділення МАН України, зокрема. Цьогоріч Яна Корендій вивчала художньо-стильові, жанрові особливості повісті Наді Білої «Крута компанія» в порівнянні з романом Джона Ґріна «Досить Катрін» у контексті сучасної підліткової прози. Із такою розвідкою Яна здобула І місце в секції «Українська література».

/Files/images/news/М1жнародни1_конкурс_укра11нознавства_2018_(7).jpg

Катерина Івченко працювала в царині літературного краєзнавства та досліджувала «Тематику й художні особливості творів Зої Кучерявої «Розпалюю камін». У 2016 році Катя нагороджена диплом І ступеня ІІ обласного етапу конкурсу-захисту МАН України в секції «Українська література».

Катя і Яна навчаються в Лугинській гімназії. Поглиблено вивчають і досліджують художню літературу разом із педагогічним керівником, учителем української мови та літератури гімназії ім.В.П.Фількова Яною Хомишен.

/Files/images/news/М1жнародни1_конкурс_укра11нознавства_2018_(5).jpg

Вітаємо команду читачок і шанувальниць художньої літератури! Хай вам і надалі таланить на цікаві зустрічі, твори й нові, щасливі успіхи!

XI Міжнародний конкурс з українознавства відбувся в Києві 29–30 березня 2018 року. Конкурс традиційно проводить Науково-дослідний інститут українознавcтва МОН України.

/Files/images/news/М1жнародни1_конкурс_укра11нознавства_2018_(1).jpg

За матеріалами делегації.

Кiлькiсть переглядiв: 626

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея