Креативна лінійка майстер-класів із нагоди Дня молоді

Можна впевнено сказати, що День молоді – і наш, педагогів КЗПО «Обласний Центр ДЮТ», день!

Тому 24 червня 2018 року запропонували для дітей і молоді, їхніх батьків, рідних, друзів, мешканців і гостей нашого міста креативну лінійку майстер-класів. Ця лінійка передбачала такі колективні творчі справи, як: демонстраційне, етнографічне заняття «Як знайти нитку?», квітково-солодкий майстер-клас і МК зі створення квітів-«велетнів». Працювали ми під відкритим небом Михайлівської.

Одне з основних завдань демонстраційного, етнографічного заняття «Як знайти нитку?» – показати діткам, їхнім батькам і рідним, мешканцям і гостям міста процес перетворення стебла рослини у тканину. Для цього знаний дизайнер і майстер, керівник гуртка центру Олег Земнухов розташував у своїй локації ножну дерев’яну прялку, веретено, серед інших інструментів – гребінь, чесало тощо.

/Files/images/news/День молод1 24 06 2018 (44).jpg

Невеличка експозиція поряд присвячена домотканому полотну й тканині, їх оздобленню. Модератор заняття представив тут із власної колекції багато вишиту власноруч сорочку, рушник із поєднаними техніками (вирізування і вишивка хрестиком) і доповнив експозицію своїми авторськими виробами – взуттям, створеним в етностилі.

/Files/images/news/День молод1 24 06 2018 (25).jpg

Також на окремому клаптику тканини майстер демонстрував, як готується етноаплікація для виробів.

/Files/images/news/День молод1 24 06 2018 (20).jpg

…У кожного народу квіти та рослини мають свою історію. Квіти могли відігравати значну роль як у житті окремих людей, так і цілого народу. Поспілкуватися про історію квітів з дітками були «покликані» два майстер-класи. Під час «Квітково-солодкого майстер-класу» діти різного віку створювали квіти… зі спеціальних цукерок. Спеціальних тому, що важливо, аби цукерка мала пірамідальну форму. Вона складає основу – центр «квітки», який «огорнутий» пелюстками з декоративного паперу. Під час роботи майстри спілкувалися з дітками про квіти: яку квітку в природі нагадує створена, яку її історію (переказ, казку, легенду тощо) дитина згадує про цю квітку й котрі власні асоціації викликає. Поряд інші майстри створювали квіти-«велетні». Своїм обсягом пелюсток вони наче привертають увагу перехожих до своєї історії, водночас мають вони вже інше призначення: прикрашати інтер’єри і приємно захоплювати наші погляди.

/Files/images/news/День молод1 24 06 2018 (84).jpg

Квіткові майстер-класи відбувалися на тлі тематичної експозиції.

Креативну лінійку майстер-класів для вас підготували та провели педагоги центру:

Людмила Гордієнко, керівник гуртка, методист, координатор художньо-декоративного напряму центру,

Олег Земнухов, дизайнер, майстер, керівник гуртка центру;

Людмила Золотюк, методист, координатор гуманітарного напряму роботи центру,

Алла Нечипорук, керівник гуртка вишивки і сувенірного гуртка центру,

Наталія Пантус, заступник директора з навчально-методичної роботи центру, керівник гуртка,

Юлія Рибак, методист, координатор фестивалів-конкурсів для учнівської молоді.

Дякуємо всім-усім дітям-квітам, батькам, рідним, друзям, мешканцям і гостям міста, хто зупинявся біля наших творчих локацій, створював із нами! Зичимо бути вічно молодими, натхненними, квітковими!

/Files/images/news/День молод1 24 06 2018 (1).jpg

Варто зазначити, що креативна лінійка майстер-класів відбулася за підтримки ГО «Молодіжна фундація європейських ініціатив», очільниці Фундації Ірини Яцик і здійснена в межах міжнародного проекту «Local History, Memory and Cultural Heritage in Youth Education» («Локальна історія, пам’ять і культурна спадщина в освіті молоді») разом із Stowarzyszenie Pracownia Etnograficzna, Erasmus+, RITA.

Кiлькiсть переглядiв: 564

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея