«Per aspera ad adstra»: відбувся обласний фестиваль-конкурс для учнів-фантастів

Осінь для КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради стала по-справжньому зірковою. 30–31 жовтня 2018 року тут тривав IV обласний фестиваль-конкурс літературного мистецтва «Крізь терни до зірок».

Номінацій фестивалю-конкурсу три: «Проза», «Поезія» та «Журналістика». Стільки ж вікових категорій: молодша (06–10 років), середня (11–14 років) і старша (15–18 років).

Програма фестивалю-конкурсу передбачає кілька етапів. На попереднє оцінювання подали свої творчі роботи відповідно до номінацій і вікових категорій 69 учасників. Очний етап згуртував 58 авторів-початківців.

/Files/images/news/Кр1зь терни до з1рок-2018 (2).jpg

30 жовтня був день, насичений літературно-космічними подіями для учасників фестивалю-конкурсу. Усе почалося з веселої, активної руханки, щоби позбутися зайвого напруження, натомість допомогти собі згадати все про Космос і всесвіт художньої літератури та публіцистики. Потім – тематична вікторина, після неї – презентації творів журналістів галактик, космічних поетів і прозаїків.

/Files/images/news/Кр1зь терни до з1рок-2018 (4).jpg

За результатами набраних балів за виконання програми фестивалю-конкурсу (максимально можлива кількість балів – 100) учні-автори відзначені дипломами учасників, дипломами І–ІІІ ступенів і спецвідзнаками. Абсолютні переможці фестивалю-конкурсу нагороджені подарунками. У номінації «Журналістика» журі також вручило авторам-щасливцям книжкові подарунки від свого імені: «Як писали класики» літературознавця і критика Ростислава Семківа (видавництво «Pabulum»), роман для підлітків «Антон та інші нещастя» Ґюдрун Скреттінг («Видавництво Старого Лева»).

/Files/images/news/Кр1зь терни до з1рок-2018 (5).jpg

Напередодні цьогорічного фестивалю-конкурсу вийшов із друку однойменний збірник художніх і журналістських творів (випуск 3 за 2017 рік). Отож переможці «Крізь терни до зірок – 2017» мають нагоду отримати свій авторський примірник у КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради.

/Files/images/news/Кр1зь терни до з1рок-2018 (6).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 374

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея