Зустріч із юними дослідниками у Зарічанській школі

Дружній візит Житомирського МАНу-2. Цього разу зустрілися з юними дослідниками в Зарічанах (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Нещодавно отримали яскравий фоторепортаж від Юлії Некрашевич із нашої зустрічі з учнями та педагогами, котра відбулася 13 листопада 2018 року на базі Зарічанської ЗОШ.

/Files/images/MAN/2.jpg

Привід для зустрічі важливий, бо науковий, пов’язаний із конкурсом-захистом МАН України. Підготовка до цього манівського заходу триває стільки ж, скільки навчальний рік.

/Files/images/MAN/3.jpg

Допомагала конкурсантам зорієнтуватися в науково-дослідному процесі, виборі актуальної й цікавої теми та пошуках солідних джерел кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімії Житомирського державного університету імені Івана Франка, керівник гуртка «Теоретична та експериментальна хімія» (КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради) Наталія Кусяк.

/Files/images/MAN/4.jpg

Як складена програма конкурсу-захисту, що за чим відбувається розповіла Юлія Кеснер, методист КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради, один із секретарів відділень конкурсу-захисту.

/Files/images/MAN/5.jpg

Щоби зрозуміти, що не все так страшно, учням і педагогам було запропоновано ігрову, інтерактивну, тренінгову вправу «Ідея, прийди!» за методикою «Р2Р» («Рівний рівному»). Модерувала інтерактивну частину кандидат філологічних наук, методист КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради, один із секретарів відділень конкурсу-захисту.

/Files/images/MAN/8.jpg

Часом віднайди ідею для наукового проекту можна за… 15-20 хвилин. Гравці впоралися зі задачею на всі 100 балів! Ідеї прийшли! У командах учителі з учнями окреслили чимало цікавих, актуальних думок для наукових робіт і, сподіваємося, навіть проектів у майбутньому: чому висихають дерева чи як зупинити заболочування в селі Піски, як змінюється видовий склад рослинного світу у зв’язку з глобальним потеплінням, чи приживеться в нас бамія?

/Files/images/MAN/7.jpg

А наприкінці зустрічі ми загадували щасливі бажання та мріяли:).

/Files/images/MAN/13.jpg

І, звісно, ми нашою командою разом із Наталією Кусяк, Юлією Кеснер, Тетяною Приймак щиро побажаємо юним дослідникам, їхнім педагогічним і науковим керівникам, щоби всі мрії про ЗНО й конкурс-захист МАН збулися радісно та щасливо!

/Files/images/MAN/11.jpg

Фото Юлії Некрашевич.

Кiлькiсть переглядiв: 333

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея