Розвиток мовних здібностей дітей та учнівської молоді засобами театрального мистецтва

27 січня 2021 року на базі КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради було проведено онлайн-конференцію для керівників гуртків художньо-естетичного напряму на тему «Розвиток мовних здібностей дітей та учнівської молоді засобами театрального мистецтва у закладах позашкільної освіти», у якій взяли участь тридцять педагогів.

Марія Анатоліївна Бовсуновська, в.о. директора КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради, привітавши учасників міст області і України, підкреслила значимість розвитку мовлення у різних вікових категоріях дітей саме театральним мистецтвом, як необхіної складової повноцінного розвитку сучасної людини.

/Files/images/2021/20210127_123356.jpg

Пантус Наталія Федорівна, заступник директора з навчально-методичної роботи КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» ознайомила учасників з результатами участі делегацій ОТГ, міст та районів у обласному фестивалі-конкурсі «Зірочки Мельпомени» у 2020 році та визначила орієнтири участі у 2021 році.

Практичні поради щодо мовленевих модулів, логічного аналізу читання, практичного оволодіння дітьми сценічною мовою під час занять театральним мистецтвом надала Олена Андріївна Світлічна, завідуюча театрального відділу КПСМНЗ "Дитяча школа мистецтв" м.Харків.

/Files/images/2021/IMG_20210128_112711.jpg

Про досвід своєї багаторічної роботи керівника зразкового театрального гуртка «Трамвайчик» ЦПО ім. О. Разумкова м. Бердичева, різноаспектність впливу мови на розвиток особистості ділилася Валентина Володимирівна Ратушинська.

Сергій Володимирович Колядюк, педагог-організатор МКСЦ Житомирської міської ради зосередив увагу на особистісний внутрішній розвиток дітей та учнівської молоді багатогранними, глибинними засобами театрального мистецтва.

Завідуючий відділом Юрій Анатолійович Тарасенко підвів підсумок засідання:

«Мова людини завжди активна, впливова у передачі думок. Зміни, що відбуваються навколо, вимагають нового підходу до викладання предметів художньо-естетичного напряму. Компетентісний підхід, як обов’язкова складова сучасності допомагатиме досягати нових особистих звершень і у змаганні на фестивалях Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості». Бажаємо успіхів!»

Кiлькiсть переглядiв: 79

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея