«Читанка» стала найкращою ініціативою за вибором «Активної Громади»

Обласний фестиваль-конкурс «Читанка», присвячений екотематиці у 2020 році, став однією з кращих ініціатив, які підтримала громадська організація «Активна громада».

«Один раз провівши цей фестиваль-конкурс читців на базі КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради, ми вже не змогли від нього відмовитися – і проводимо його шостий рік поспіль, – коментує методистка, координаторка конкурсу Людмила Золотюк. – У 2020 році через пандемічні виклики уперше «Читанку» провели в дистанційно-заочному форматі, хоча, на перший погляд, це виглядало місією нездійсненною. Й уперше фестиваль-конкурс був присвячений темі – екологічній. Адже для того, щоби «відлагодити» та покращити процеси на планеті Земля, нині потрібний і дуже важливий екологічний рух й ліс екологічних ініціатив. По фестивалі, разом із журі переглянувши відеозаписи дітей, майже одразу виникла мрія: ось би показати хоча би часточку нашого творчого закулісся людям і так нагадати нашим глядачам і глядачкам про ековідповідальність кожного з нас, культуру споживання. Завдяки відеороликам дітей і підлітків, а тепер – і проморолику, що створений за підтримки «Активної Громади», мріємо «достукатися» до еконавичок дорослих».

Оксана Давиденко, регіональна координаторка ВІ «Активна Громада» в Житомирській області, коментує: «Окрім мети, ця ініціатива цікава за форматом. До того ж діти не лише самі долучаються до актуалізації важливих тем, розвивають творчі здібності, а й залучають дорослих, батьків, педагогів, до свідомого ставлення до екопроблем. Ми вдячні за активну позицію всім учасникам і організаторам конкурсу, раді, що можемо сприяти розвитку дітей і активності дорослих. Саме у такий спосіб ми можемо змінити ставлення суспільства та заохотити до свідомого й активного вирішення нагальних проблем. А проведення «Ярмарку громадських ініціатив» від ВІ «Активна Громада», де був презентований ролик про проект, – гарна можливість показати «Читанку» всій Україні! Було би круто зробити цей проект всеукраїнським».

Уперше відеоролик за екомотивами фестивалю-конкурсу «Читанка» був представлений на «Ярмарку громадських ініціатив» у лютому 2021 року. Представляємо відеоролик і на наших ресурсах Центру. Гарного перегляду і чистого, весняного, натхненного довкілля всім!

Покликання:

wym-1615291463938

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея