МАН: у Житомирі одна із конкурсанток поставила рекорд, набравши максимальну допустиму кількість балів

Анастасія Жуковська здобула 100 максимальних балів під час ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Житомирського територіального відділення Малої академії наук України.

/Files/images/3bf8518f-7947-4610-8fa5-2e3a324f5d0d.jpg

Дев’ятикласниця Житомирського міського ліцею №25 представила науковий проєкт у відділенні мовознавства, секція «Англійська мова». Для дослідження обрала тему, що стосувалася оцінно-культурологічного аспекту семантики англійських фразеологізмів з компонентом-числівником.

«Ідея прийшла дуже спонтанно. Я дізналася про конкурс і вирішила, що потрібно спробувати себе в ролі науковця. Спочатку я думала написати про казки, відслідкувати у них фразеологічні або лінгвістичні одиниці, а також специфіку самих англійських казок. Але мені здалося, що я можу більше і вирішила заглибитися в лінгвістику. Числівник обрала саме тому, що він найкраще описує культуру і асоціації народу, тому я вирішила це поєднати. У своїй роботі я досліджувала, як фразеологічні одиниці вживаються у мові, а також в нашому повсякденному житті на основі словників і корпусу – інтернет-ресурсу, який збирає тексти, лінгвістично їх анотує. Потім можна працювати, знаходячи якісь слова, визначаючи їхню частоту у мові та використовуючи їх у різних жанрах», - розповідає Анастасія Жуковська.

/Files/images/Без имени.png

Голова журі ІІ етапу конкурсу, віце-президентка Житомирського територіального відділення Малої академії наук Марія Бовсуновська розповідає, що отримання максимальних 100 балів – унікальне явище в історії конкурсу обласного етапу.

«Ми маємо унікальний випадок отримання 100 балів! Це максимальний бал, яким члени журі оцінили роботу Анастасії Жуковської. Раніше подібного в історії конкурсу (на обласному етапі) не було. Дослідження, представлене на конкурсі, – це спільна заслуга дитини, її батьків, наукового та педагогічного керівників. Далі відбудеться фінальний етап конкурсу МАН, де, сподіваюся, роботу Анастасії також гідно оцінять. Загалом Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт популяризує наукову діяльність школярів, розвиває їх світогляд. А ми, організатори, проводимо подібні заходи для підтримки обдарованої учнівської молоді», - підбила підсумки Марія Бовсуновська.

Анастасія Жуковська підготувала проєкт під керівництвом наставників – наукових керівників. Це – вчителька англійської мови вищої категорії, старша вчителька ліцею №25 м. Житомира Ольга Овсієнко та кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри міжкультурної комунікації та прикладної лінгвістики Житомирського державного університету імені Івана Франка Вікторія Жуковська.

Рекордсменка разом з іншими переможцями ІІ (обласного) етапу у різних секціях відділень активно готуються до захисту робіт на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу Малої Академії наук, який відбудеться у Києві в травні.

Кiлькiсть переглядiв: 396

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея