Юні театрали Житомирщини змагалися за першість в обласному конкурсі «Зірочки Мельпомени»

29 березня 2021 року відбувся V ювілейний фестиваль-конкурс «Зірочки Мельпомени». Понад 100 учасників з територіальних громад області представили 21 роботу. За першість у сценічній майстерності юні актори змагалися дистанційно: учасники надіслали свої виступи у відео-форматі.

Завідувач організаційно-масового відділу КЗПО «Обласний центр дитячої та юнацької творчості» Юрій Тарасенко розповів, що переглядати відео акторської гри на екрані доводиться вже другий рік поспіль.

/Files/images/ntelektkonkurs/ea88b9e2-7fbb-4311-ade9-cb6781464a17.jpg

«У попередні роки діти виступали на сцені, зараз відео вистав надсилають у відео-форматі. Ми розуміємо, що карантин вносить свої корективи в організацію конкурсів. Але приємно те, що є ентузіасти, які попри перешкоди розвивають молодь. Все ж дистанційні умови сприяють відкриттю нового пласту у театральному мистецтві», - зауважив Юрій Тарасенко.

Учасники змагалися у трьох номінаціях: «Театр драми», «Театр естради» й «Театр ляльок». Їхні виступи оцінювали актори, мистецтвознавці, режисери. Після перегляду робіт члени журі поділилися своїми враженнями.

/Files/images/ntelektkonkurs/6f35c14f-6b37-46ac-b83d-5a1e819f5f27.jpg

«Всі учасники молодці. На жаль, в сучасному світі складно щось творити в дистанційних умовах. Вони намагалися щось створювати і в цьому «щось» є мистецтво: мистецтво бачення, воно цікаве, нове, поєднує сучасний погляд дитини і класичний погляд режисера. Хочеться побажати, щоб діти не соромилися себе, проявляли себе такими, якими вони є, показували себе на повну. Не соромтесь бути особливими!», - порадила майбутнім театралам провідна акторка Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Олена Заведія

«Я був на всіх «Зірочках Мельпомени». Цього року хочу відмітити вищий рівень сценічної культури. Ми побачили гарні костюми, хорошу гру на сцені. В одному із виступів (уривок з драми «Лісова пісня») керівник дуже вдало підібрав акторку для постановки – дівчинку, яка дуже схожа на молоду Лесю Українку. До того ж вона дуже гарно грає», - зауважив режисер, актор, сценарист, педагог-організатор міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради Сергій Колядюк.

«Дуже добре що і діти, і батьки, і керівники спільно працювали над створенням таких проєктів. Цей синтез відбувся в складний час. Всі молодці, тому що змогли стати ще на одну сходинку свого творчого шляху, а нагору підійматися складно. Дуже цікаво спостерігати за виступами. Уривки драми «Лісова пісня» та комедії «За двома зайцями» діти показали в дуже цікавій інтерпретації. В мене високі бали, тому що виступи дітей мене не залишили байдужими», - підсумувала художній керівник, режисер-постановник вистав цирку «Усмішка» Ірина Сердега.

В.о. директора КЗПО «ОЦДЮТ» Марія Бовсунівська наголошує, що головним завданням фестивалю є пошук талановитих дітей, які у майбутньому мають усі шанси стати професійними акторами.

«Ми постійно працюємо з аматорськими театральними колективами, намагаємся налагодити творчі контакти. У нас, на Житомирщині, є гарні талановиті діти, які варті того, щоб їхню творчість побачили інші. Сценічні фрагменти, представлені на відео, відзначилися сумлінною підготовкою і самих дітей, і їхніх керівників. А спільна діяльність принесе, сподіваюся, плідні творчі результати», - розповіла Марія Бовсуновська.

/Files/images/ntelektkonkurs/895fca65-f5cb-4bb1-9491-bcada3af2d3b.jpg

Після завершення перегляду відео члени журі поспілкувалися з учасниками за допомогою онлайн-зв’язку та оголосили результати конкурсу.

Переможцями конкурсу у номінації «Театр драми» став колектив Державного університету "Житомирська політехніка".

У номінації "Театр естради" найбільше балів отримали актори академії майстерності «АВАНСЦЕНА» КЗПО «Обласний Центр» Житомирської обласної ради.

У номінації «Театр ляльок» переможцями стали актори зразкового театрального колективу «Барвінок» Малинського міського центру дитячої та юнацької творчості.

/Files/images/ntelektkonkurs/зображення_viber_2021-03-29_16-41-29.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея