У Житомирі відбулося закриття обласного етапу конкурсу МАН

На базі КЗПО "Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирським територіальним відділенням МАН було проведено обласний етап конкурсу Малої академії наук. Підбиття підсумків відбулося 31 березня 2021 року в рамках офіційного закриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

/Files/images/man_zakrittya/IMG_0859.jpg

Підсумкову зустріч організували у приміщенні Місцевого Навколокультурного Простору в онлайн-форматі. Учасники конкурсу приєдналися до заходу через платформу Zoom.

/Files/images/man_zakrittya/IMG_0893.jpg

Вітальне слово взяла начальниця управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації Людмила Колесник.

«У мене завжди викликають захват молоді цілеспрямовані активні люди, які намагаються реалізувати себе і впевнено йдуть до визначеної мети. Саме учасники МАН є такими. Мала академія наук України – це майданчик дослідництва, майданчик експерименту, майданчик успіху. Успіху сьогоднішнього і цей успіх стане надійним фундаментом вашого життєвого успіху. Я щиро вас вітаю: і учасників, і тих, хто вболівав, і тих, хто спрямовував. Бажаю вам міцного здоров’я і віри у власні сили. Тому що з вірою у власні сили можна досягати висот. Україні потрібні ваші знання, ваша цілеспрямованість та ваш креатив», - звернулася до юних науковців Людмила Колесник.

Голова журі ІІ етапу конкурсу, віце-президентка Житомирського територіального відділення Малої академії наук Марія Бовсуновська підбила підсумки заходу.

«За період підготовки до конкурсу та безпосередньої участі в ньому ви отримали досвід, який ще оціните у майбутньому і який стане підґрунтям ваших наукових звершень. Відомо, що задля успіху необхідно зробити рішучі впевнені кроки. Ваш сьогоднішній крок – це сходинка до яскравого майбуття! Я впевнена, що, доклавши зусиль, кожен з вас стане успішним на стежці життєвого шляху. Сьогодні Україна переживає складні історичні часи. Ми живемо в період російсько-української війни, спостерігаємо за змінами та реформами, які відбуваються в нашій державі. Тому дуже важливо об’єктивно оцінювати ситуацію, вміти аналізувати, робити висновки. Важливо виховувати справжніх патріотів своєї країни, людей, здатних захистити державу, зокрема, і на інтелектуальному фронті», - зауважила Марія Бовсуновська.

/Files/images/man_zakrittya/IMG_0830.jpg

Конкурс Малої академії наук проводиться щорічно з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей, залучення учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

Цього року конкурс МАН, враховуючи епідемічну ситуацію в країні, відбувся у дистанційному форматі. Однак нові правила не завадили вдалому проведенню заходу на гідному організаційному рівні.

/Files/images/man_zakrittya/IMG_0905.jpg

Всього у обласному етапі взяв участь 231 здобувач освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти. На розгляд журі конкурсу-захисту учасники представили науково-дослідницькі роботи в 44 секціях 12 наукових відділень.

Під час офіційного закриття секретарі відділень оголосили результати кожної секції. 40 переможців, які набрали найбільшу кількість балів, представлятимуть Житомирщину на фінальному ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт, який відбудеться у Києві в травні 2021 року.

/Files/images/man_zakrittya/IMG_0903.jpg

Подія транслювалася наживо на YouTube-каналі: https://youtu.be/TBF_ruA0LJM.

Кiлькiсть переглядiв: 327

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея