Бажай. Удосконалюй. Мотивуй

2-4 травня 2018 року в Пущі-Водиці, на базі міжнародного дитячого центру «Артек» відбувся Саміт проактивних«Б.У.М.» – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй», орієнтований на підлітків віком 15-18 років.

На захід прибуло 800 старшокласників із 24 областей України. Житомирську область представляли 2 делегації активістів: перша – в кількості 15 чоловік (за квотою Міністерства освіти і науки), друга – в кількості 5 чоловік (за квотою Міністерства молоді та спорту).

За регіональною структурою делегації Житомирщини включали старшокласників навчальних закладів трьох районів: Бердичівського (2), Андрушівського (2), Чуднівського (2); чотирьох об’єднаних територіальних громад: Коростишівської міської ОТГ (2), Попільнянської селищної ОТГ (2), Іршанської ОТГ (1), Потіївської ОТГ (1); двох міст: м. Житомира (7), м. Малина (1).

/Files/images/news/14.jpg

Завдяки Мiнiстерству молоді та спорту України та Українській академії лідерства у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Київською обласною державною адміністрацією та за підтримки Програми DOBRE (програма USAID "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність") проактивні підлідки мали змогу отримати актуальні знання та навички, взяти участь у заняттях і майстер-класах, послухати надихаючі промови від сьогоднішніх лідерів України.

/Files/images/news/50.JPG

У програму Саміту входили лекції на різноманітні тематики: мотивація й постановка цілей, особистісний розвиток, самопрезентація, робота з громадою, державотворення тощо. Окрім цього, воркшопи й завдання допомогли учасникам усвідомити свою роль у суспільстві й показали можливості розвитку своїх навчальних закладів, сіл, районів, ОТГ. Підлітки поглибили розуміння соціальної активності, знання технік проектного менеджменту й особливостей функціонування неприбуткових організацій. «Б.У.М.» надав їм усі необхідні інструменти для подальшого життя соціально активних особистостей!

/Files/images/news/17.jpg

Упродовж заходу діяла «Алея можливостей», яка створювала вільний простір для єднання та реалізації сміливих ідей учнівської молоді.

Хакатон на тему «Напрацювання програми нульової смертності дітей на дорогах України» дозволив окреслити спільну програму законодавчих та інфраструктурних змін для зменшення дитячої смертності, а презентація Національної дитячої ради озвучила можливості для дітей та молоді донести свою думку і бути почутими на національному рівні.

/Files/images/news/53.JPG

На завершення програми лідери учнівського самоврядування опанували одну з технік візуалізації - написали листи у майбутнє самим собі.

В результаті проведення Саміту проактивних кожен з учасників не тільки отримав базу для саморозвитку і самовдосконалення, а й познайомився з кількома сотнями таких само проактивних та відповідальних людей, разом із якими можна творити неймовірні речі! Адже творячи себе - творимо Україну! Кожне завтра розпочинається вже сьогодні!

/Files/images/news/15.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 366

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея