Зоряні перемоги делегації Житомирської області у Всеукраїнському колоквіумі «Космос. Людина. Духовність»

Долучаймося до вітань для делегації Житомирської області, які здобули перемоги у Всеукраїнському осінньому колоквіумі «Космос. Людина. Духовність»! Троє учнів, учасників колоквіуму, повернулися з чотирма дипломами переможців – і це… математично правильно!

/Files/images/news/Фото Закарпатський обл центр науково-техн творчост1 (1).jpg

Артем Артемчук, учень 22 групи Житомирського міського ліцею при Житомирському державному технологічному університеті, представив під час колоквіуму дві праці.

/Files/images/news/Фото Закарпатський обл центр науково-техн творчост1 (2).jpg

За роботу «Вимірювання малих проміжків часу» (секція «Крізь простір і час») Артем отримав диплом ІІ ступеня. Допомагала в наукових пошуках Реґіна Павицька, учитель фізики ЗОШ І–ІІІ ступенів №28 ім. гетьмана І.Виговського м. Житомира.

/Files/images/news/Фото Закарпатський обл центр науково-техн творчост1 (3).jpg

У праці «Розвиток винахідництва та раціоналізаторства на Житомирщині в повоєнний час (на прикладі науково-технічної спадщини Артемчука Я.А.)» Артем розповів про свого прадіда Якова Антоновича Артемчука. Дідусь учня винайшов свою модель літака «АЯ». І разом із дідусем Артем теж піднімався в небо. За цю роботу Артема нагородили дипломом І ступеня в секції «Лицар духу». Супроводжували в польоті переможця наукові керівники: учитель світової літератури ЗОШ І–ІІІ ступенів №28 ім.гетьмана І.Виговського м.Житомира, керівник гуртка КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради й також Марина Хададова, старший викладач кафедри всесвітньої історії Житомирського державного університету імені Івана Франка.

/Files/images/news/Фото Закарпатський обл центр науково-техн творчост1 (4).jpg

За спеціальне дослідження для учнів про «Вплив знаків зодіаку на навчальну діяльність» (секція «Твої можливості, людино») Дарина Ковальська здобула ІІ місце в колоквіумі. Дарина навчається в 11 класі Лугинської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 2. Педагогічний і науковий керівник учениці – Юрій Гриневич, учитель фізики цієї школи.

/Files/images/news/Фото Закарпатський обл центр науково-техн творчост1 (5).jpg

Злата Ковальчук привернула увагу учасників і журі колоквіуму до ще однієї важливої теми. «Космічне сміття – глобальна проблема людства» – так називається її праця, захищена в секції «Кінець світу». Керувала роботою юної дослідниці Ілона Янчевська, учитель фізики ЗОШ І–ІІІ ступенів № 12 м. Бердичева. Злата теж серед призерів колоквіуму, виборола диплом ІІ ступеня!

/Files/images/news/Фото Закарпатський обл центр науково-техн творчост1 (6).jpg

Нагадаємо, що всі учні вже є володарями космічних перемог XVI Всеукраїнської конференції-конкурсу науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях», що проходила у Дніпрі навесні цього року.

/Files/images/news/Фото Закарпатський обл центр науково-техн творчост1 (8).jpg

Детальніше про це тут: http://ocnttum.zt.sch.in.ua/informaciya_pro_zaklad/novini/id/56/vn/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BC%D1%96%D1%87%D0%BD%D1%96-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B8/

А на дозвіллі пропонуємо вам прочитати цікавезне інтерв’ю-монолог Артема Артемчука про свого прадідуся «Життя в польоті» на Дитячому порталі Пустунчика за цим покликанням: https://pustunchik.ua/ua/online-school/astronomy/dity-pro-kosmos/zhyttya-v-poloti

/Files/images/news/Фото Оксани Артемчук (6).jpg

Довідково.

Всеукраїнський колоквіум «Космос. Людина. Духовність» щорічно за традицією відбувається в Ужгороді на базі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Центр координує цей захід для учнівської молоді спільно з Українським державним центром позашкільної освіти.

Цьогоріч колоквіум відбувся з 10 по 12 жовтня. За інформацією Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, у колоквіумі взяли участь 11 команд із 11 областей України.

Текст Людмили Золотюк.

Фото: Оксана Артемчук;

зі сайту Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді: http://zocntt.org.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 27 Квітня 2021

Фотогалерея